Meğer Solarian’ı kurduğumuz ilk gün gerçek dünyaya merhaba demişim. İşin kurumsal &global tarafı kapalı bir kutuymuş. İçeriye girmesi zor olduğu kadar dışarıya çıkması da zor olan bir kutu. Şanslıyım ki bu süreç zarfında erkenden bunun farkına vardıran ve bana güvenen bir ekibin parçası oldum. İlk blog yazılarımdan biri olan ‘Merhaba Gerçek Hayat‘ı bu kapalı kutudayken yazmıştım. Fakat şuan taşları yerine oturtmaya başladım. O yazıda yakındığım olaylar sadece bir sektörün değil hayatın her anında insanın karşısına çıkan zorluklardan sadece bir tanesiymiş.
Tam da bu konuyla alakalı bir kısa film paylaşmak istiyorum. Adı ‘Room 8‘. Kutudan kurtulmak istiyor ama kurtulamıyor. Ben olsam kutunun varlığını öğrenir öğrenmez masa başındaki adamı dışarıya çıkarır sonra da kendim çıkardım.
Gelelim yazının ana konusuna. Hayatta yoldaşınız da var kösteğiniz de. İnsanoğlu sırdaş olduğu kadar dedikoducu, dost olduğu kadar da düşman. Sonuçta biz bizeyiz bu dünyada, birbirimizden başka neyimiz var ki diyerek nefeslerini ensemde hissettiklerimi iyi veya kötü diye ayırmak yerine sınıflandırmaya karar verdim. Sebep ne mi? Hayatınıza girmiş herkesle küçük de olsa anınız oluyor. Hiçe sayarak silmek ise ‘0’ kazanç. Önemli olan maddi veya manevi kazanmak değil mi?
Bahsedeceğim takipçi kitleleri hayatınızın her aşamasında karşılaşacağınız türlerden. En yakın dostlarınız, aileniz, ailenizin arkadaşları, uzaklardaki akrabalarınız, rakipleriniz,takım arkadaşlarınız, iş çevreniz, sevenleriniz, sevmeyenleriniz… Hatta sosyal medya hesabında kısa süre de olsa takip eden, telefon rehberinden silinse de bir ara kayıtlı kalan, başkasının hesaplarını kamuflaj olarak kullanıp takipte kalan herkes bahsedeceğim sınıflara giriyor. Ben 3 farklı sınıfa ayırdım ve bu iş için ayırdığım zaman diliminde çok ama çok eğlendim. Ortaya çıkan sınıflar ise şöyle: Evladiyelik hisse sahipleri, şifreli para(cryptocurrency) takipçileri ve gizli takipçiler. Ortaya çıkan sınıfları düşündüğümde ise aklıma direk hisse takip eden ve yatırım yapan çevrem geldi. Vesileyle hepsine saygılarımı sunmuş olayım. İlgilenenler için daha açıklayıcı olacağını düşündüğümden bu benzetmeleri yaptım.
1- Ne olursa olsun takip edenler: Evladiyelik hisse sahipleri.
En güvenilir sınıf. Bir şekilde sempatilerini kazandığınız ve ne yaptıklarınızı gerçekten takip etmek isteyenler. Siz uygun olmayan bir şey de yapsanız toleransınız vardır kendilerinde, affederler ve takibe devam ederler. Sakın böyle takipçileriniz yok demeyin, iyi düşünün. Genelde yaşıtlarınız olmaz bu kişiler. Aynı yarışın içinde değilsinizdir. Belki de bu kadar samimi takiplerinin sebebi de budur kim bilir 🙂
2- Eksik kalmamak için takip edenler: Bazı cryptocurrency meraklıları.
Koyun sürüsü gibi davranırlar. Özellikle piyasa değeri arttığında ilgileri daha da artar eksik kalmamak için. Sayıları da oldukça fazladır. Arz fazlası kişilerdir dersek doğru olur sanırım ne dersiniz? Örnek vermek gerekirse paylaşımlarınızı 3.(veya daha çok) görüşlerinde beğenenler, istediği için değil ayıp olmasın diye özel günlerinizi kutlayanlar vb. diyebiliriz.
3- Gizli takipçiler: Önerdiğiniz hisseleri almayıp gece gündüz çaktırmadan takip edenler
Aslında sizin hakkınızda sizden daha çok şey bilen kesim. Her zaman tehlike arz ederler. Siz siz olun bu kişileri kesinlikle diğerlerinden ayırın. Eğer ayırır ve ona göre davranırsanız çok eğleneceğinize de eminim. Hele bir de iş üstünde yakalarsanız olaylar olaylar..
Yüksek tempolu geçen 20’li yaşların dezavantajlarından biri de bu hengamede büyük resimden uzaklaşmak oluyor. Hele ki belirsizliklerin içine dalarak mücadele etmeyi seven bir yapınız varsa bu uzaklaşma uzun sürmekle beraber artabiliyor. Ama kendinizi dinlemek için ayırdığınız günlük 10 dakika bile açıyı genişletmeye, büyük resmi görmeye yetebiliyor. Kendinize sakin ve serin bir ortamda vakit ayırın. O zaman eminim etrafınızı daha iyi analiz edebileceğinizi göreceksiniz. Bu sayede yolunuzda daha tecrübeli ve emin adımlarla yürümüş olacaksınız. En önemlisi çevrenizdeki insanları çok iyi tanıyacaksınız.
Takipçilerinizi ayırın. Hayatınız daha anlaşılır ve kolay olacaktır.
Bir cevap yazın